حفظ و صیانت سلامت
افراد جامعه طبق بند ۲ ماده ۱ تشکیلات وزارت بهداشت، درمان و اموزش پزشکی و مواد
قانونی مندرج در فصل چهارم قانون کار جمهوری اسلامی ایران به وزارت متبوع وارگذار
گردیده است. در همین راستا مسئولیت تامین سلامت نیروی کار که قشر عظیم جمعیت کشور
را تشکیل می دهند نیز به عهده اداره کل بهداشت حرفه ای این وزارتخانه گذارده شده
است. این اداره کل به منظور دسترسی شاغلین به حداقل موازین بهداشتی، کارگاهها و
کارخانجات کشور را بر اساس بعد کارگری به قرار ذیل تقسیم بندی نموده است:

الف) واحد های تولیدی با بعد
کارکنان ۵۰۰ نفر کارگر یا بیشتر به منظور احداث مرکز بهداشت کار

درصورتی یک کارگاه «دارای مرکز بهداشت کار فعال» بحساب می آید که همزمان شرایط ذیل را داشته باشد:
۱)  جمعیت شاغلین/ کارکنان کارگاه ۵۰۰ نفر یا بیشتر باشد.
۲) دارای ساختمان و فضای فیزیکی، تجهیزات مورد نیاز مطابق آئین نامه باشد.
۳) دارای پزشک تمام وقت، پرستار/ بهیار تمام وقت، کارشناس بهداشت حرفه ای تمام وقت و تکنسین فوریت های پزشکی تمام وقت باشد.
ب: واحدهای تولیدی دارای ۵۰ تا
۴۹۹ نفر کارگر به منظور تاسیس خانه بهداشت کار
درصورتی یک کارگاه «دارای خانه بهداشت کارگری فعال» بحساب می آید که همزمان شرایط ذیل را داشته باشد:
۱)  جمعیت شاغلین/ کارکنان کارگاه ۵۰ تا ۴۹۹ نفر باشد.
۲) دارای ساختمان و فضای فیزیکی، تجهیزات مورد نیاز مطابق آئین نامه باشد.
۳) دارای بهداشتیار کار آموزش دیده تمام وقت یا کارشناس بهداشت حرفه ای تمام وقت باشد.
 
چک لیست ارزیابی خانه بهداشت کارگری
چک لیست ارزیابی دبیرخانه شورای هماهنگی خدمات بهداشتی به بیمه شدگان استان برتر در سطح ملی
شیوه نامه اجرایی برگزاری چهاردهمین جشنواره ملی تجلیل از منتخبین ملی خانه های بهداشت کارگری برتر و کارفرمایان سلامت محور
 
 
 
ج : واحدهای تولیدی دارای ۲۰ تا
۴۹ نفر کارگر به منظور ایجاد ایستگاه بهگ

 درصورتی یک کارگاه «دارای ایستگاه بهگر فعال» بحساب می آید که همزمان شرایط ذیل را داشته باشد:

۱)  جمعیت شاغلین/ کارکنان کارگاه ۲۰ تا ۴۹ نفر باشد.
۲) دارای فضای مناسب به همراه تجهیزات مورد نیاز مطابق آئین نامه مربوطه باشد.
۳) دارای بهگر آموزش دیده تمام وقت یا کاردان/ کارشناس بهداشت حرفه ای تمام وقت باشد.

د: واحدهای تولیدی دارای ۱۹ نفر
کارگر یا کمتر که ضمن اعمال نظارت از طریق شبکه های بهداشتی درمانی، برنامه های
آموزشی در زمینه بهداشتی و ایمنی نیز برای آنان با کمک حرف گوناگون و صنوف برگزار
خواهد شد.